Som en del av Läsfrämjarinstitutets samarbete med Scania för ett ekologiskt och socialt hållbart samhälle arrangerades en kväll för Läslandets deltagare på Marcus Wallenberghallen.

Aktiviteten var välbesökt, över 100 personer hittade dit – såväl nya som befintliga LFI-deltagare – inklusive några familjer som sa “Pappa jobbar ju på Scania, men vi har ändå aldrig varit här”.

Izla Aho, Communication Concept Specialist på Scania:
“Samarbetet med LFI är viktigt för Scania och Södertälje därför bjöd vi in barnen med vuxna för att prata om hållbara transporter idag och i framtiden.” 

Läslandet gestaltade boken som handlar om just en Scania-lastbil “Här kommer långtradaren” som alla familjer fick med sig hem (sponsrat av Rabén & Sjögren). Att gestalta boken i en autentisk miljö är en förhöjning av den litterära upplevelsen och intresset för fordon, teknik och hållbarhet får en skjuts i och med att boken blir en “påfartssträcka”. Mikael Pettersson gav oss en inblick i Scanias arbete med hållbara transporter samt en mycket uppskattad visning av gamla och nya fordon och säger också:

“Jag hoppas att barnen förutom att de haft en rolig dag även har stimulerat något att intressera sig för teknik och kanske i framtiden vill lära sig mer. Att vi har kompetenser som matchar våra behov i närområdet även i framtiden kommer att vara avgörande för att Scania ska kunna finns kvar i Södertälje på lång sikt.”

 

 

 

Shopping Basket