Poeten och konstnären Nachla Libre är en av de tre konstnärer som inom ramen för vårt samarbete med Grafikens Hus kommer hålla workshopar i Läslandets Kreativa Klubben och vuxengrupper. Syftet är att med konsten som redskap utveckla språk, skrivande och andra konstnärliga uttryck. Nachla kommer första gången på tisdag 24 november. 
 
Hallå där Nachla Libre! 
 
1) Berätta hur du jobbar: 
Jag jobbar på diverse sätt men ett av mina nyckelverktyg är att arbeta utifrån att stärka deltagare genom kreativa uppgifter. Mitt mål är att tillsammans med deltagare skapa trygga rum att vistas och vara konstnärliga i.
 
2) Vilken skillnad gör litteraturen i människors liv? 
Poesi och Spoken Word för mig är känslornas språk. 
Att ge sig själv utrymme att uttrycka det man känner via konsten är viktigt och utvecklande. 
Det är det konstnärliga uttryckets styrka – att man berör via gestaltning och estetik.
 
3) Vad tror du de som är med workshoparna kommer få med sig? 
Jag hoppas att de får med sig verktyg som lyfter dem i deras vardag. Jag hoppas att vårt arbete kan öppna upp för nya tankar, banor och så frön.
Shopping Basket