5354313e-bc37-415d-883b-a994882d9a94

Anmäl dig till LFI:s föräldrautbildning!

Efter vårens succé startar vi åter igång föräldrautbildningarna med vår egna föräldra-coach Maria Geni. Är du intresserad av att gå LFI:s föräldrautbildning? Det blir en tid då du investerar i dig själv och din familj.

  • Under 10 träffar kommer vi att djupdyka kring vad det innebär att vara förälder i dagens snabbt föränderliga samhälle och vad vi kan göra för att mäkta med det ansvar som föräldraskapet innebär. Som föräldrar behöver vi må bra och ta hand om oss för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn. Vi kommer att titta på de värderingar, normer och förväntningar vi bär på, som många gånger passerar obemärkt förbi eftersom de programmerats i oss sen barnsben. Vad vill vi överföra till våra barn och vad vill vi förändra/bryta?
  • Vi pratar om vår biologi, om kroppen och nervsystemet och hur den påverkar våra känslor och beslut. Vet vi hur vi ska lära våra barn reglera sina känslor, hur de ska hantera stress och motgångar. Vi behöver själva besitta denna kunskap och leva ut den i vår vardag för att kunna föra den vidare till våra barn så att de blir välmående och fungerande vuxna.
  • Hur hjälper vi våra barn navigera mellan sina olika språk, kulturer och identiteter? Är mellanförskap en styrka eller en svaghet?
  • Vi pratar om internet och media och de faror som finns samt hur vi kan skydda våra barn från dem. Är vi medvetna om hur våra barn påverkas av de bilder och språk de ser och hör på nätet? En stor del av dagens mentala ohälsa bland ungdomar beror på social media.

Att dessutom få tackla dessa frågor med andra föräldrar är ovärderligt. Erfarenhetsutbytet och igenkänningsfaktorn gör att man stärks och får nya perspektiv. Men framför allt förstår man att man inte är ensam om föräldraskapets svårigheter och utmaningar.

Kursen finns på svenska, engelska och arabiska, och kan ske både dagtid och kvällar! Om du är intresserad av att anmäla dig så hör av dig till vår föräldracoach maria@lfi.se

Tags: No tags

Comments are closed.