rinkeby bild igen

Läslandet startar i Rinkeby

Nu är det klart att Läslandet startar i Rinkeby. Fredag 28/2 kl 16-18 blir första aktiviteten där, i Rinkeby Folket Hus.

– Det här steget är viktigt och efterlängtat. Och det har blivit möjligt tack vare finansiering av Gålö stiftelsen som har en satsning i Järva, säger Marlen Eskander, verksamhetschef. Vi har sett omedelbara effekter i barns språkutveckling och hela familjens kulturkonsumtionsmönster på de platser vi redan är etablerade. Vi ser fram emot att göra mer kultur och litteratur tillgängligt för fler och bidra till ett socialt hållbart samhälle.

Aktiviteterna kommer – i enlighet med Läslandets koncept – vara veckovist återkommande för barn 3-11 år och deras medföljande vuxna. Tillsammans läser och gestaltar vi barnböcker i 4-dimensionell högläsning. Aktiviteterna är öppna, gratis, kräver ingen anmälan eller medlemskap. Fardosa Omar är samordnare på Rinkeby Folket Hus och välkomnar Läslandet såhär:

– Läslandets metod och verksamhet kommer att passa bra i Rinkeby och på Järva, där många, både barn och vuxna, söker insatser av det här slaget. Det här blir både roligt och lättsamt och passar alla, oavsett språk- och läskunskaper.

Tags: No tags

Comments are closed.