Skärmavbild 2022-10-23 kl. 19.42.01

Gilgamesh på Bokmässan i Göteborg

Det är med stor glädje vi kan presentera att Gilgamesh – jakten på odödligheten framförs på Barnsalongen på Bokmässan i Göteborg. Det blir en reviderad version av pjäsen som hade urpremiär på Oktoberteatern 2019. Yelda Hadodo och Per Georg Sörås gör en interaktiv läsning tillsammans med barnen i publiken. Klart du och dina barn, din skolklass, din teatergrupp, dina kusiner ska komma och vara med på det!

Om pjäsen:

Världens mäktigaste kung Gilgamesh är hård och hänsynslös. Tills han lär känna Enkido. Tillsammans ger sig ut på äventyr där de möter vidunderliga monster, gudar och gudinnor. Följ med på jakten efter odödligheten och upplev vänskap, hjältedåd och mod. Lär känna Ishtar, Siduri, Utnapishtim och historiens äldsta superhjältar.

Gilgamesh-eposet är världens äldsta nedskrivna verk. Det har inspirerat Bibeln, europeisk mytologi, arabisk diktning och annat. Berättelserna bryter barriärer över nationer, generationer och epoker, faktiska eller inbillade i och med att vi alla kan känna igen oss i denna 4000 år gamla hjältes sökande och öde.

Läsfrämjarinstitutets bearbetning av denna klassiker för berättelsen rakt in i 2000-talet och närmare barnen av
idag.

Praktisk info:
Tid: Fredag 24 sept kl 14:50
Plats: Barnsalongen på Bokmässan
Entré: ingår i entrébiljett till Bokmässan

@bokmassan

Tags: No tags

Comments are closed.