påsen

Läslandet delar ut bok- och pysselpaket

100 familjer i Rinkeby och Södertälje får varsin kasse med böcker och pyssel för att underlätta coronakarantänen. Påsen innehållet böcker för barn i olika åldrar, pyssel och leksaker för att stimulera språk, lek och fantasi.

Familjer som redan kämpar med att få ekonomin att gå ihop och är trångbodda blir dubbelt utsatta när stora delar av samhället stänger ner. Dessutom minskar många familjers inkomster just nu. Därför delar Läsfrämjarinstitutet, ut ett bok- och pysselpaket tillsammans med bokförlaget En bok för alla och IKEA Kungens Kurva. Totalt 100 kassar med böcker för barn i alla åldrar, samt pysselmaterial och leksaker delas ut i Rinkeby och Södertälje.

– I tider av kris är kultur och skapande ett sätt att hantera ovisshet och bearbeta kaoset omkring en. Genom att teckna, pyssla och skapa kan barn och vuxna bearbeta den nya tillvaron och dessutom distrahera tankarna från en mycket oroande omvärld. Det här behövs! säger Marlen Eskander, grundare av Läsfrämjarinstitutet.

Tyvärr kan Läslandet inte hålla öppet som vanligt under coronapandemin och många familjer tvingas stanna hemma mer än vanligt. Därför ställer Läsfrämjarinstitutet om och håller träffarna utomhus och ser till att familjer kan bunkra upp med böcker och pyssel. För Eja Embretsson, VD på förlaget för En bok för alla, var det självklart att vara med i Läsfrämjarinstitutets satsning:

– I en värld som blir liten är det viktigt att ge fantasin utrymme, det är betydelsefullt att kunna hitta en egen plats. Att ha tillgång till böcker ger både barn och vuxna en möjlighet att resa iväg från verkligheten en stund, säger hon.

Eja Embretsson, vd bokförlaget en Bok för alla

Även Miriam Swärdh, varuhuschef på Ikea Kungens kurva, är glad att få en chans att underlätta vardagen en aning för familjer under coronapandemin:

-I vårt långsiktiga samarbete med Läsfrämjarinstitutet möter vi barn och deras familjer genom Läslandet. Nu stöttar vi Läsfrämjarinstitutets viktiga arbete för att möta barns behov på nya sätt i oroliga tider.

Miriam Swärdh, varuhuschef IKEA Kungens Kurva.

E

Tags: No tags

Comments are closed.