linnea_teljas_puranen_gifar_stillbild

Skapa egna emojis med Linnea Puranen

Träffa Linnéa Teljas Puranen som är illustratör, animatör och konstnär.

Berätta lite hur du jobbar:
Jag har älskat att rita ända sen jag var liten. Idag jobbar jag med bilder på många olika sätt. Det kan vara allt från att illustrera till tidningar och välja fotografier till reklam, till att måla väggmålningar och animera figurer till filmer och sociala medier. Samtidigt som jag jobbar, försöker jag tänka på hur mina bilder påverkar alla som ser dem.

Vad ska vi göra i dina workshops i Kreativa Klubben?
Denna aktivitet kommer fokusera på att skapa våra egna GIFar och emojis. Jag hoppas att de som är med kommer tycka att det är roligt och inspirerande – och att alla som vill, också kommer ha sina alldeles egna GIFar på t ex Instagram Stories, iMessage och TikTok!

Vilken skillnad gör konsten i människors liv?
Konsten gör stor skillnad. Jag ser massor av bilder varje dag (i reklam, på sociala medier, i tidningar, ja – nästan överallt). Bakom dessa bilder finns det någon som gjort ett val. Att skapa just den bilden och att visa just den bilden. Jag tycker att det är viktigt att bildskapare förstår vilken makt de har, och att tänka på hur den används.

Linnea Kommer till Läslandets Kreativa Klubben under några tillfällen i höst med start måndag 16 november. Klubben är för barn 10-13 år. Vill du också vara med? Kom och skriv in dig på måndag eller maila info@lfi.se eller ring 073-7711303. Se mer av Linneas arbete på hens hemsida. http://linneapuranen.com/

Workshoparna hålls inom ramen för Delmos-satsningen som LFI gör i samverkan med Grafikens hus.

Tags: No tags

Comments are closed.