marlen tar emot reggio

LFI vinner Reggio Emilia priset

3 oktober tillkännagavs att Läsfrämjarinstitutet vinner Reggio-EMilia institutets 100-språkspriset 2019. LFI:s grundare och verksamhetschef var i Malmö för att ta emot utmärkelsen och säger:

”Ni vet, oftast behöver vi förklara vad vi gör? Varför vi gör det vi gör? Vad har vår verksamhet för inverkan på barnet, familjen, gruppen, bostadsområdet, staden, landet och världen i stort!

Igår behövde jag inte förklara något, vår ideologi bottnar i de 100 språken. I språkens många dimensioner och i att uppvärdera barnens kompetens, i sambanden, i mellanrummen och det storslagna i det allra minsta.

Tack för erkännande genom att tilldela oss 100-språkspriset. Tack för att vi känner oss hemma hos er, i Reggio Emilia pedagogiken! Tack till alla som reser sig och gör resan med oss. Tack till mitt fantastiska LFI-team för allt medskapande ihop. Det är ni som skapar magin, förtrollar och inspirerar barn och deras vuxna, varje vecka, på tre platser 44 veckor om året.”

Juryns motivering:

Läsfrämjarinstitutet får priset för att de frivilligt agerar som ansvarstagande medborgare med att ge barn läsandets kraft genom 100-språkliga uttryck, och därigenom bidrar till ett språkande, som öppnar gränser och ger barn en röst i vår demokrati.

Tags: No tags

Comments are closed.