riddarholmen läslov

Riddarholmen kommer till Läslandet

Riddarholmen kommer till Läslandet i Södertälje fredag 1 november för en heldag på Läslandet. Tillsammans med Rabén & Sjögren och B. Wahlströms bjuder vi på en härlig Läslovsdag med massa bokskoj.

– Vi är jätteglada för att få gästa Läslandet tillsammans med våra författare och illustratörer. Det är i mötet med läsarna som berättelser blir levande och vi försöker skapa många sådana tillfällen, säger Jenny Edh Jansen, Kommunikationsansvarig på Rabén & Sjögren. Vi är väldigt imponerade av det arbete som Läslandet gör för att öka läslusten och att se våra böcker gestaltas i 4-dimensionell högläsning är superhäftigt!

Det kommer bli gestaltning, högläsning, serietecknarworkshops, pyssel & tipspromenader. Musse & Helium kommer på besök tillsammans med författaren Camilla Brinck, det blir musik, dans och så högläsning! KP-favoriten Katten Nils skapare Johanna Kristiansson & Joakim Gunnarsson kommer hålla serietecknarkurs med barnen och bjuder på ett kapitel ur senaste boken. Allt är kostnadsfritt.

– Vi ser fram emot att de kommer hit. Innerstan kommer till Orten. Det ligger helt i linje med vår strategi att ta kultur närmare barn och vuxna. Det ska finnas i deras närområde, vara lättillgängligt. Det är underbart att få fylla Läslandet med författarbesök, tecknar-worshops, LFI-popup med improvisationsteater och mycket mer, säger Marlen Eskander, verksamhetschef. De gånger vi har haft författarbesök har fått stort genomslag och lockat mycket folk. Det visar att de boende häromkring suktar efter aktiviteter av detta slag.

Alla barn som kommer får en bok!

Dagens program:

11:00 Högläsning och gestaltning Katten Nils av LFI

11:30 Workshop: Lär dig rita serier med Katten Nils – Johanna Kristiansson & Joakim Gunnarsson

12:00 Workshop: Lär dig rita serier med Katten Nils – Johanna Kristiansson & Joakim Gunnarsson

12:30 Högläsning och gestaltning Musse & Helium av LFI

13:00 Dansa, sjung och kramas med Musse & Helium-maskotarna

13:30 Högläsning Katten Nils – Johanna Kristiansson & Joakim Gunnarsson

14:00 Högläsning Musse & Helium – Camilla Brinck

Plats: Läslandet, Lina Hage, Porslinsvägen 2B, Södertälje

Tags: No tags

Comments are closed.