20230607_120411_0000

VÄLKOMMEN TILL LÄSLANDET I SOMMAR!

Många roliga gratisaktiviteter för barn, ungdomar och familjer. Se nedan för mer information

SOMMARKOLLON

Till våra sommarkollon anmäler du till info@lfi.se och uppger följande:

– barnets namn

– förälders namn och telefonnummer

– vilket kollo ditt barn vill delta i

– eventuella allergier/kostvanor

Plats: Läslandet i Hovsjö, Gröndalsvägen 1E Södertälje

Tid: kl 10:00-15:00, för samtliga kollon och dagar.

Vi bjuder på lättare lunch. Ha oömma kläder, och skicka gärna med barnen ett ombyte vid behov.

🎭 Teater- och improvisationskollo v. 25 19-22 juni (för ålder 10-14) Anmäl senast 14 juni

Det här kollot är för dig som är nyfiken på, eller redan tycker om, att spela teater och göra teaterlekar. I den improviserade teatern övar vi samspel, lyssnande och att ta tillvara vår spontanitet. På ett lekfullt sätt tränar vi teaterns grunder – kroppsnärvaro, fantasi, samarbete, avslappning, röst och koncentration. Fokus ligger på att ha kul samtidigt som vi får tillgång till en massa viktiga verktyg som är bra både i teatern och i resten av livet.

🎨 Konst och demokratikollo v. 26 26-30 juni (för ålder 13-17) Anmäl senast 21 juni

Är du mellan 13 och 17 år? Älskar du att måla, skriva och är nyfiken på konst? Vill du vara med och skapa en plats för demokrati, möten och roligt häng vid Marenplan? Då är Grafikens Hus och Läsfrämjarinstitutets Konst- och demokratikollo något för dig i sommar! Tillsammans med konstnären Sissela Nordling Blanco, poeten och musikern Daniel Boyacioglu och konstpedagogen Emma Dominguez kommer du att få skriva texter, måla och skapa konstverk. Du kommer också att få delta i målningen av möbler vid Marenkajen och arbeta med texter och poesi som kan skrivas på möblerna. Dessa möbler kommer att fungera både som en plattform för uttryck i text, färg och form och som en mötesplats för demokrati, inflytande och firande!

🃏Konstkollo med Moderna Museet v. 27 3-7 juli (för ålder 9-12) Anmäl senast 28 juni

Vårt konstkollo i samarbete med Moderna Museet har varit en hit år efter år, och självklart vill vi erbjuda den till ännu fler barn i år! Under en hel vecka kommer vi att utforska alla former av konst. Som deltagare på kollot kommer du att få möjlighet att testa och utforska ditt konstnärliga sinne utan begränsningar eller regler. Du behöver inte ha några förkunskaper, kom bara som du är med en nyfiken inställning!

ÖPPEN FAMILJEAKTIVITET MED 4D-HÖGLÄSNING: Gratis aktivitet.
Mellan v. 24-33:

Vår 4D-högläsning kommer flytta utomhus under hela sommarperioden. Där kommer du som barn och medföljande vuxen få vara med och gestalta en ny bok varje vecka, genom teater, sång och dans. Vi håller även i en efterföljande workshop kopplat till bokens ämne. Ingen anmälan krävs, öppen för alla familjer med barn 3-9 år. Gratis aktivitet. Mellan v. 24-33 är vi på följande platser:

– Tisdagar kl 14-16 i fontänparken i Hovsjö bredvid Läslandet.

– Onsdagar kl 14-16 i Husby gård.

– Torsdagar kl 15-17 parkleken Rinken i Rinkeby

– Fredagar kl 14-16 Erikslundsparken Tensta.

🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺 🌺

(Slutna Kollon)

GILGAMESH-KOLLO 7-13 augusti (Slutet kollo enbart för våra skådespelare i Gilgamesh-föreställningen)

Läslandet kommer i slutet av augusti att presentera en teaterföreställning baserad på världens första litterära verk – “Gilgamesh – Jakten på odödligheten”. Det är en 4000 år gammal berättelse om vänskap och livets mening. Vi är stolta att presentera en ensemble av enbart barn i åldrarna 9-16 år, som under hela vårterminen 2023 repeterat inför den officiella föreställningen 26-27 augusti. Detta kollo ska hjälpa dem att djupdyka in i sina karaktärer och i berättelsen. 

LÄSLANDET HÄMTAR LÄSA ÄGER mellan v. 25-33

Läslandet samarbetar med den läsfrämjande organisationen Läsa äger för att minska sommarlovstappet i läsningen. Våra feriepraktikanter kommer åka ut till Södertäljes fritidshem och högläsa för barnen på plats, samt uppmuntra till rörelseglädje genom olika roliga aktiviteter. Sluten aktivitet för alla barn som redan är anmälda på fritidshemmen. Är du förälder och vill veta mer om denna aktivitet, maila till info@lfi.se

Tags: No tags

Comments are closed.